Innføring av GDPR og ePrivacy, gjør at du som nettstedseier skal tilby et samtykke for å bruke informasjonskapsler (coockies) på din nettside. Det er forskjellig oppfatning av regelverket, men vi anbefaler følgende:

• Spor informasjonskapsler kun etter at et samtykke er gitt
  • Gi muligheter til brukeren å bestemme hvilke cookies som skal loggføres/spores.
  • Brukeren skal ha mulighet til å endre innstillingene sine
  • Varsel på nettsiden (pop-up, nederst) er et godt virkemiddel - og denne skal kun skjules etter at samtykke er godtatt eller nektet.
Denne funksjonaliteten må du selv sørge for å få med på nettsiden din.

Wordpress
Fra og med versjon 4.9.6 er nå egne funksjoner for å håndtere GDPR. Det kan være at malen må justeres for å få denne til å virke

Joomla
Joomla 3.9 vil inneholde eget komponentet som håndterer dette med samtykke. Denne nye kompontenten kan også utvides til å støtte dine egne komponenter og tilpasninger

3.part løsninger
Det finnes mange eksterne løsninger som kan benyttes til dette, vi vil anbefale CookieBot
Vi har også tilgang til flotte GDPR plugins som kan benyttes til din Joomla og Wordpress nettside